جراحی ایمپلنت دندان درد دارد؟

جراحی ایمپلنت دندان درد دارد؟

این سوال بسیاری از بیماران قبل از انجام جراحی ایمپلنت دندان می باشد. اگر زمان جراحی ایمپلنت کوتاه باشد و سرعت عمل و دقت متخصص ایمپلنت بالا باشد، جراحی ایمپلنت به هیچ وجه درد نخواهد داشت.

دلایل درد ایمپلنت 3-4 ماه پس از جراحی:

    کم خونی

    سلامت عمومی ضعیف

    واکنش با سایر داروها

    عفونت ایمنی بدن

    مشکلات overloading

    آلرژی و آسیب عصبی یا بافتی

 

در صورت بروز هر یک از این موارد، حتما به کلینیک دندانپزشکی خوب مراجعه کنید.

بعد از جراحی ایمپلنت چند روز درد داریم؟

درد ایمپلنت چند روزه اول پس از جراحی وجود دارد که آن هم با استفاده از مسکن هایی که برای بیمار تجویز می شود کاملا کنترل می شود. به طور کلی در هنگام جراحی از مواد بی حسی با ماندگاری بالا استفاده می شود که تا چند ساعت پس از جراحی ایمپلنت نیز، ناحیه مورد نظر و فک بیمار بی حس می باشد. پس از جراحی ایمپلنت نیز، برای بیمار آنتی بیوتیک و مسکن، تجویز می گردد و به این ترتیب بیمار اصلا درد نخواهد داشت. این نکته مجددا یادآوری می گردد که تبحر و علم و دانش متخصص ایمپلنت برای کاشت ایمپلنت دندان نیز ملاک عمل می باشد و بسیار حائز اهمیت است.

 

مدت زمان انجام ایمپلنت

زمان انجام جراحی ایمپلنت یک واحد دندان باتوجه به شرایط بیمار و همچنین نیاز به بازسازی استخوان و جراحی های دیگر مانند سینوس لیفت و .... متغیر می باشد. اما زمان جراحی یک واحد ایمپلنت به تنهایی در حدود 15 تا نهایتا 30 دقیقه می باشد. اگر جراحی سینوس لیفت انجام شده باشد بین 3 تا 5 زمان برای جراحی ایمپلنت دندان در همان ناحیه، لازم است. و در نهایت زمان لازم برای ادامه درمان و انجام قالبگیری و تحویل روکش نهایی به بیمار هم با توجه به شرایط بالا متغیر می باشد. مثلا اگر در ناحیه ایمپلنت بازسازی استخوان نیز همزمان انجام شده باشد بین 2 تا 5 ماه زمان نیاز است برای قالبگیری دندان ، در حالت عادی هم بین 45 روز تا 2 ماه زمان برای قالبگیری مورد نیاز می باشد. 15 الی 20 روز پس از قالبگیری هم روکش نهایی به بیمار تحویل داده می شود.

قبل از جراحی ایمپلنت عمل خاصی نیاز است؟

خوردن غذای سبک و مقوی بسیار خوب است. اگر بیمار، بیماری خاصی دارد باید حتما آزمایشات خود را به متخصص ایمپلنت نشان دهد و اگر داروی خاصی مصرف می کند با متخصص ایمپلنت مطرح نماید.

 

اقدامات پس از جراحی ایمپلنت برای کاهش درد چیست؟

پس از جراحی ایمپلنت باید نکاتی را رعایت کرد، از جمله اینکه از خوردن غذاهای داغ باید خودداری کرد. مطلقا نباید سیگار کشید و از مکیدن یا پرتاب آب دهان یا تف کردن باید اجتناب ورزید. کشیدن سیگار باعث درد زیاد و عفونت ناحیه جراحی ایمپلنت می شود.

 

دلایل درد ایمپلنت دندان پس از یک سال یا بیشتر:

 

    سیگار کشیدن زیاد

    ساییده شدن دندان به دلیل بیماری دندان قروچه (bruxim)

    عدم رعایت بهداشت دهان و دندان

    ضعیف بودن بافت لثه‌ها

    ضعیف بودن استخوان فک

    عفونت و مشکلات سینوسی

 

عوامل شکست یا failed ایمپلنت دندان:

دلایل مختلفی باعث failed (شکست) ایمپلنت دندان می‌شود که منجر به برداشتن ایمپلنت توسط دندانپزشک میشود:

    عفونت ممکن است در حین کاشت دندان یا بعد از جراحی رخ بدهد که یکی از دلایل اصلی موفق نبودن ایمپلنت است و علت آن رشد باکتری در دهان است.

    عامل دیگر آسیب عصبی یا بافتی است که به دلیل اشتباهات دندانپزشک در هنگام جراحی و بسیار کم اتفاق می‌افتد. آسیب به بافت و اعصاب در اطراف ایمپلنت باعث درد و بی‌حسی در زبان، گونه، چانه، لثه و لب‌ها می‌شود. این علایم ممکن است موقت یا دائم باشد و در آخر منجر به حذف ایمپلنت شود.

 

به طور معمول ایمپلنت در دو مرحله انجام می‌شود که ابتدا پایه ایمپلنت را قرارداده و پس از گشت مدت زمانی جهت بهبود و بازسازی، مرحله‌ی دوم که گذاشتن روکش است انجام می‌شود. در ایمپلنت فوری هر دو مرحله بلافاصله انجام می‌شود که سرعت درمان را بسیار کاهش می‌دهد. فشار اضافی وارد شده به پایه و تاج باعث شکست ایمپلنت و عدم ادغام آن با استخوان فک می‌شود که به این اتفاق Overloading گفته می‌شود.

برخی بیماران ممکن است نسبت به مواد سازنده‌ی ایمپلنت که معمولا تیتانیوم همراه کمی آلیاژ مثل نیکل می‌باشد آلرژی داشته باشند و بدن آن‌ها واکنش نشان دهد. واکنش آلرژیک معمولا به شکل خشکی دهان، خستگی مزمن و از دست دادن حس چشایی در فرد بیمار ظاهر می‌شود. یکی از موارد بسیار نادر که اتفاق می‌افتد قبول نکردن ایمپلنت توسط عوامل خارجی بدن است به این صورت که بدن فرد آن را به عنوان یک جسم خارجی شناسایی کرده و آن را پس می‌زند. مشکل سینوس که در هنگام جانشینی ایمپلنت در فک بالایی بیمار به وجود می‌آید. کاشت ایمپلنت در فک بالا به دلیل وجود سینوس‌ها و عدم تراکم استخوان بسیار دشوار خواهد بود. گاهی دندانپزشک برای ایجاد پایه‌ی محکم‌تر عمل سینوس لیفت را انجام می‌دهد.


چاپ   ایمیل